top of page

KARLSTRÖM

ZONTERAPI

SJÄLVLÄKNING - BALANS

Välkommen

ZONTERAPI
BEHANDLING

Zonterapi, även kallad reflexologi, är en av världens äldsta läkekonster och det finns flera tusen år gamla spår av utövande på olika håll i världen. Terapin utgår från att punkter och områden i framför allt foten och ansiktet motsvarar olika delar av kroppen. Hela kroppen finns representerad i dessa områden som kallas reflexzoner. En obalans i kroppen kan kännas av i den motsvarande reflexzonen och  under en behandling stimulerar terapeuten zonerna för att aktivera kroppens egna självläkningssystem.

Ett brett spektrum av såväl akuta som kroniska besvär kan behandlas så som; huvudvärk och migrän, rygg-, nack- och ledproblematik samt besvär med urinvägar och mage/tarmkanalen. Behandlingen är effektiv vid stressymptom och utbrändhet samt hormonella obalanser så som klimakteriebesvär, PMS och ofrivillig barnlöshet. Zonterapi kan även användas förebyggande för att stärka immunförsvaret och hålla kroppen i balans.

Exakt hur zonterapin fungerar vet vi inte. Vi kan se att reflexzonernas koppling till respektive kroppsdel till viss del stämmer överens med  nervbanornas och meridianernas vägar genom kroppen, men inget av dessa system kan helt förklara zonterapins effekter och det har heller inte västerländsk medicinsk forskning lyckats med.

Vad vi vet är att tusentals människor runt om världen vittnar om hur zonterapeutisk behandling hjälpt dem att bli av med besvär och komma tillbaka till balans och hälsa.

Eftersom att en zonterapeutisk behandling sker genom relfexzonerna i framför allt foten och ansiktet så behöver klienten inte ta av sig några kläder för behandlingen, annat än skor och strumpor. I vissa fall stimuleras även zoner i handen och öronakupunktur kan ges som ett komplement.

En zonterapeutisk behandling behöver inte göra ont. Ansiktszonterapin är en behaglig och avslappnande ansiktsmassage medans zonerna i foten kan vara rejält ömma, men de flesta beskriver smärtan som ett gott-ont. Vilken sorts behandling och i vilken intensitet bestämmer vi tillsammans, det är din kropp och du behöver inte vara orolig för att utsättas för en smärta som du inte är med på eller som du inte klarar av.

Det kan hända att gamla besvär eller inflammationer blossar upp igen efter en behandling. Det kallas förstaförsämring och är en naturlig del av kroppens läkning, vilket kan vara bra att känna till.

Jag är ansvarsförsäkrad genom Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och som medlem där har jag tystnadsplikt vilket jag givetvis tar på största allvar.

SERVICES
TERAPEUTEN  —  

ANDREAS
KARLSTRÖM

_MG_6442_edited.jpg

Efter flera år som elektriker kände jag att jag behövde en annan sorts utmaning. Jag sa upp mig och jobbade därefter en tid som arborist och på boende för ensamkommande flyktingungdomar och i skola med barn med autimsspektradiagnoser. Vid sidan av zonterapin arbetar jag idag även på LSS-boendet Hajdes i Fröjel.

2019 började jag min utbildning till zonterapeut på Axelsson Institute med Arne Hamberg och Lisa Tallroth som huvudlärare. Det var en väldigt givande och bred utbildning där vi förutom den klassiska fotzonterapin även fick lära oss ansiktszonterapi. Hösten 2020 fick jag mitt diplom och jag har nu mottagning i Lila shalas lokaler på Södertorg i Visby

Det som lockat mig till zonterapin är att få arbeta med en väldigt kraftfull terapiform som alltid syftar till att återställa balansen i kroppen, inte att behandla obalansens symptom. Våra kroppar är fantastiska system som vi vet långt ifrån allt om. Kunskap och erfarenhet ger en utgångspunkt för vart terapeuten kan börja leta efter orsaken till obalansen, men det är viktigt att aldrig låsa sig i förutbestämda idéer. I en zonterapeutisk behandling är det naturligt att gå igenom hela kroppen för att hitta orsaken till klientens besvär.

Jag intresserar mig extra för problematik som det kan vara svårt att få hjälp med i den ordinarie sjukvården, så som obalans i hormonsystemet, ofrivillig barnlöshet och smärtproblematik som endometrios och liknande. Det är spännande att kunna arbeta med de inre organen på ett sätt som saknas i den ordinarie vården - utan medicinering eller kirurgiska ingrepp. Att zonterapin ges genom foten och ansiktet gör att det går att behandla trauma och smärta i kroppen utan att fysiskt behöva manipulera själva kroppsdelen. Det möjliggör en mycket tryggare och mer avslappnad behandling för klienten vilket är en förutsättning för goda resultat.

Till alternativvården vänder sig ofta människor som inte känner att de kan få mer hjälp av skolmedicinen, där vill jag vara en del i att hitta tillbaka till balans och välbefinnande!

T E R A P E U T E N

TA KONTAKT

Lila shala

Södertorg 17

621 57 Visby

Tack för ditt meddelande! Jag svarar så snart jag får möjlighet!

CONTACT
bottom of page